Društvene i javne djelatnosti

 

Javne službe i uprava:

U skladu sa zkonima i propisima Republike Hrvatske , te političko-teritorijalnom ustrojstvu uspostavljen je sustav javnih službi državn uprave te lokalne samouprave i uprave.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE FERIČANCI:

OPĆINSKI NAČELNIK

 

JEDINSTVENI ODJEL OPĆINE FERIČANCI

VLASTITI KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI

 

Odgoj i obrazovanje:

Na području Općine Feričanci je osnovno obrazovanje organizirano u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Feričancima. Ovoj osnovnoj školi pripadaju dva područna odjela izvan područja općine ( PO D. Motičina i PO Seona). Učenici iz ostalih naselja općine dovoze se na nastavu u Feričance. Školske 2001/02 godine OŠ “Vladimir Nazor” je imala 359 učenika u 13 odjeljenja. Ukupni korisni prostor škole , uključujući dvoranu, iznosi oko 2.200 m2.

Školska zgrada u Feričancima izgrađena je 1972. godine i rekonstruirana je 1999. godine, ima sportsku dvoranu površine 480 m2, te vanjska igrališta površine 800 m.

 

Predškolska ustanova:

Na području Općine Feričanci predškolski je odgoj organiziran u Dječjem vrtiću “Zvončić” Našice, PV Feričanci. Vrtić je smješten u građevini iz 1910. godine, ukupne površine 127 m2, u kojima je organiziran boravak cca 20-ak djece u jednoj odgojnoj skupini.

 

 

Zdravstvena zaštita:

U naselju Feričanci postoji zgrada doma zdravlja Našice u kojoj se nalaze dvije ambulante ( kućna medicina i zubarska), kao i ljekarna.

 

Vjerska namjena:

Crkva Sv. Duha Feričanci:

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed