Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Potpisan Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Dračica 1 u Feričancima

Načelnik općine Feričanci Antun Glavaš i predsjednik uprave poduzeća „Solarni projekti„ d.o.o. iz Osijeka Jurica Gorup jučer su u Feričancima potpisali Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Dračica 1 u Feričancima.

Naime, općina Feričanci je u travnju ove godine objavila „Otvoreni javni natječaj“ za prodaju građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Dračica 1. Po objavljenom natječaju pristigla je ponuda poduzeća Solarni projekti d.o.o. za kupnju dviju čestica ukupne veličine 5.095 m2. Tvrtka je specijalizirana za razvoj projekata u domeni obnovljivih izvora energije, a na kupljenom zemljištu namjerava izgraditi „kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne energije na drvnu masu“ .

Investicija je to ukupne vrijednosti 10.283.000,00 kuna, a planiranom proizvodnjom bi se omogućilo zapošljavanje do desetak radnika.

To su prve čestice prodane u poslovnoj zoni u Feričancima, a otvaranje ovog postrojenja trebalo bi biti početak gospodarskog razvoja i prosperiteta općine. Time bi se isplatila višegodišnja ulaganja u izradu prostornih planova i komunalne infrastrukture izjavio je načelnik Općine Feričanci Antun Glavaš.